Tuesday, August 18, 2009

Karnival Usahawan Dan Kebudayaan Orang Asli 2009

video

video

video

Karnival Usahawan dan Kebudayaan Orang Asli 2009




video



video

AKU BENCI KAMU

Emm...hari tu koi ada janji nak ceritakan mengenai cerita disebalik perkataan AKU BENCI KAMU kan ?? ok. harini koi ada sedikit kelapangan sebelum kesibukan koi melanda. huhu..Cerita ni pernah diceritakan oleh rakan sekerja koi iaitu En. Shahrudin. dulu dia keje dgn JHEOA tp sekarang telah berpindah ke RISDA...lama benar x jumpa dia. Last jumpa masa Karnival Usahawan Dan Kebudayaan Orang Asli 2009 kat Mid Valley hari tu. rindu la plak sbb lama x dengar cerita dari dia. Dia tu byk cerita. Byk topik boleh dibualkan dgn dia x kira pasal politik sampai la hal2 cerita pengalaman dia duu. Dulu dia pun ada blog juga tp kena block plak.kekeke..mcm mana tu en shah oi???

Menurut cerita en shah ( nama panggilan kat ofis ), dulu ni ada la seorg pompuan minat kat dia. Biasa la en shah ni suka sgt bergurau dgn org. x kira laki atau pompuan. Pompuan tu pernah keje kat ofis kitorg ni sbg cleaner. Nak diringkaskan cerita. Pada satu hari, en shah ni ada terima sekeping nota kat atas meja dia. Nota tu dikirim oleh cik cleaner tu. Dalam nota tu, ayat2 dia berbunyi mcm ni la. " AKU BENCI KAMU by ... ". Apa lagi terkejut la en shah ni. X pernah2 ada org bagi nota mcm tu. Tambah plak org tu selalu bergurau dgn dia. Lepas en shah terima nota tu, dia dah jarang jumpa cik cleaner tu lagi. Satu hari nak dijadikan cerita, dapat juga la en shah ni jumpa cik cleaner tu. Terus ditanya kenapa cik cleaner tu benci dia. Dengan malu2. Cik cleaner tu mmeberitahu kedudukan yg sebenar bahawa dia mmg suka bangat kat En shah ni. En shah ni pun mula la pening kepala kat cik cleaner ni. Yela dah suka tp benci plak. Cik cleaner pun translate la ayat AKU BENCI KAMU tu. Dia kata kat indon ayat AKU BENCI KAMU tu mmg selalu digunakan bagi pasangan bercintan cintun ni yang membawa maksud AKU BENar CInta KAMU. Baru la en shah ni paham. Tp akhirnya cinta cik cleaner tu x dapat dibalas sbb en shah ni telah berumah tangga. Agaknya mungkin sbb malu cinta x berbalas. Cik cleaner tu pun dah x keje lagi kat ofis kitorg ni. Alahai cik cleaner...

Emm..lepas ni boleh la gunakan kat pasangan anda ye tp jangan sampai dia salah paham pulak...koi xtau..huhu

Ni la org nya. Shahrudin bin Abdullah. dia ni pernah jadi penyanyi suatu masa dulu.
Nama glamour dia Shah Effendy.



p/s : En shah kalu salah tolong btol kan ek....

Wednesday, August 12, 2009

Malasnye nak keja

Malasnya hari ni. Malas btol nak keje. Malas tahap kritikal. Kalau boleh nak balik rumah nak tido ja . Nak tido puas - puas dan sepuas puasnya. Xmau keja hari ni. Nak balik !!! Tau kenapa koi jadi mcm ni?????????? Pagi2 lagi org dah buat koi bad mood. Macam nak balik rumah ja. Nak rilek2. Tenangkan diri dan mental
Tp semua itu koi x bleh buat. Reputasi mau dan mesti kena jaga. kalau x koi kena tangguh pengajian lagi sbb markah tahunan rendah plak..huhu..koi x mau. Dah serik tangguh2 pengajian ni.. ( bukan sbb markah tahunan ye sbb pkr lain. every year markah tahunan koi ok tau ) Disebabkan semua tu tak boleh buat. Jadi nak hilangkan tension, koi dengar radio. Pasang radio kuat dan kuat lagi kuat. Sampai orang panggil pun koi buat xtau. Nasib hampa la..