Monday, August 30, 2010

Dr M sedia jadi orang tengah



2010/08/30

SITIAWAN: Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, bersedia menjadi orang tengah dalam meredakan ketegangan politik dan menyatukan rakyat Palestin, jika dua pihak bertelagah di negara itu bersedia menerima beliau duduk bersama di meja rundingan.

Dr Mahathir berkata, ketika ini beliau tidak mampu berbuat apa-apa bagi menyelesaikan konflik di negara jajahan Israel itu selagi dua parti utama iaitu Fatah dan Hamas tidak menyatakan persetujuan menggunakan beliau sebagai orang tengah menyelesaikan perseteruan.

“Jika Fatah dan Hamas setuju (menjadikannya orang tengah), baru dia boleh jadi...kerana sekarang masalahnya bukan pertelagahan antara Israel dan Palestin,” katanya selepas mengibarkan Jalur Gemilang di atas Kapal KM-1 milik Kencana HL Sdn Bhd di sini semalam.

Hadir sama, Ketua Pegawai Eksekutif Kencana Petroleum Berhad, Datuk Mokhzani Mahathir.

Kelmarin, akhbar melaporkan Presiden Kelab Putera 1Malaysia, Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim, menyampaikan pesanan wakil pemimpin Palestin yang meminta Dr Mahathir membantu mereka bersatu menghadapi konflik.


petikan akhbar berita harian 30/8/2010.

--------------------------------------------------

memang aku salute la Dr M ni...berani kerana benar. takut kerana salah. walaupun tindakan Dr M ni mcm nak cari ajal je tapi kita sebagai umat Islam wajib membantu rakyat seagama yang dalam kesusahan. Tak ramai pemimpin yang berani bertindak macam ni. Tambah plak jika melibatkan kuasa besar seperti Israel kejam dan Amerika Syarikat....kalau perkara ini betol2 terjadi...semoga Allah swt permudahkan lah segala urusan. AMIN...

Sunday, August 29, 2010

Kite Demam

Dah 3 hari kite demam tau....haaaaciiiimmmm.....kite makan ubat tapi tak sembuh juga....haaaaaciiiimmm....tapi.....kenapa orang kata kite tak demam pun...memang la kita jalan sana jalan sini....padahal badan kite panas......kita terpaksa jalan - jalan tau....nak gi kuliah....hhhhaaaaaaaaaaaciiiiiim......cuba sentuh dahi kite....panas tauuu.....haaacciiiimmmm...tapi korang tetap tak percaya juga.....memang la selera makan kita tetap ada walaupun tekak rasa sakit ( berdarah tau ) dan pahit....tapi nak buat macam mana kita suka makan.....dan kalau tak makan macam mana sakit nak baik.....mak kita selalu cakap macam tu tau...kalu nak baik kena makan....haaaaciiiimmmm....adeh....sakitnya demam....


Monday, August 16, 2010

Mak ai masuk TB

video
Mak ai masuk TB ( TV )....yang part 39 saat tu la mak ai...yang cuba tenangkan orang yang dok nangis tuu....




Al - fatihah untuk arwah. Isteri si arwah adalah kawan ofis mak ai...tempat kejadian tu dekat dengan rumah mak ai...

Thursday, August 12, 2010

Bila Cinta - OST Lagenda Budak Setan




Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Di tinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Dan ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkan ku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Dalam harapan


Wednesday, August 11, 2010

Sahur

Tahun ni sekali lagi aku menyambut puasa di rantau orang. Sebelum ni aku berpuasa di pahang dan KL. Raya?? Belum pernah lagi aku menyambut raya dirantau orang. Kalau tidak confirm aku masuk paper sebab ada orang menangis melalak melolong kat tepi jalan sebab tak dapat balik raya di kampung...huhu....So nampaknya tahun ni aku bersahur dan berbuka puasa dengan menu yang lain plak. Masa di pahang dulu aku kerap kali berbuka dan bersahur dengan gulai daging atau sup bersama dengan nasi. Bila aku pindah to KL. Aku berbuka dan bersahur dengan ikan kering atau ikan goreng ja. Tapi bila terpaksa bebuka di ofis. Menu aku mewah sikit iaitu nasi goreng kampung dan McD....nyummy. Kalau di ofis apa yang noleh dimasak. Order je la. So tahun ni menu aku lauk ikan sardin lak. Nampaknya sebulan la aku makan sardin. Bila dirantau orang ni aku kurang selera sikit nak makan. Tambah plak bila time puasa. Tapi hairan juga. Walaupun tak lalu nak makan tak kurus juga aku ni..uhuu..Untuk makluman korang aku ni bukan penggemar makan maggi. Orang lain kalau 1 sem berbungkus maggi dorang telan. Tapi aku 1 sem 1 paket ( 1 paket = 5 bungkus maggi ) pun belum tentu habis. Malah boleh dibawa je sem depan.

Ni je la stok kitorang buat masa ni. Aku dengan 2 orang kawan, kitorang kongsi2 beli barang untuk masak.

Siap sudah sardinnya di masak. Esok boleh makan time sahur...

Ni je la yang ada untuk sahur...tapi tetap sedap. Rasa macam makan colonel chicken rice combo kat KFC je..hehe.....ada nasi, ikan sardin, budu dan sambal belacan...

Tuesday, August 10, 2010

Ramadhan menjelma kembali


Ramadhan datang kembali pada kita pada tahun ni. Selamat menyambut bulan ramadhan. Marilah kita sama2 mengejar malam lailatul qadar... melakukan solat sunat tarrawih... semoga ramadhan kali ni membawa seribu makna pada kita semua. Semoga ramdhan kali ini lebih bermakna. Mohon dimaafkan segala salah dan khilaf yang pasti ada....

Sebarang kemusykilan, Sila hubungi...

Anda ada sebarang kemusykilan???
Anda ada sebarang pertanyaan???
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Sila hubungi...

.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ye?? Apa kemusykilan anda??
.
.
.
.
.
Eh...Sejak bila plak aku jadi tempat jawab kemusykilan ni????
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Emmm.....Ok la..yang boleh bertanya hanya la cowok2 yang masih bujang around 35 thn ke bawah dan yang penting hensem lagi macho ( wajib tu..keke ) ...yang lain boleh tinggalkan pesanan saje..hehehe
.
.
.
.
.
.
.
I'm single...kekeke ( nak kena letak ke ayat ni??? )


Saturday, August 7, 2010

Model spek mata hitam



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
SENYUMMMM

Kampung Halaman Ku


Rumah aku
.
.
.
.
.
.
.
.


Rumah tok aku
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Rindunya...tunggu ku pulang di hari raya naa....

Model botol susu


Model : Nur Insyirah Binti Abdul Ghani
Pakaian : PA&MA
Solekan : PA&MA
Jenama Botol Susu : PA&MA
Lokasi : Belakang rumah aku





Pukul 1 pagi

Pukul 1 pagi. Ini la kerja2 anak2 buah aku ( yang bakal jadi anak2 aku...haha ) bila berjumpa. Memang susah nak tidor termasuk la aku yang juga tak dapat nak tido apabila kena jaga mereka berdua ni. Entah la mata apa dorang berdua ni. Kalau berjumpa memang susah nak tidor. Asyik nak main ja. Pastu bila bergaduh lepas tu elok pulak dok main sekali.
.
.
.
.
.
.
.


Nenek nenek si bongok tiga
Siang mengantuk malam berjaga
Mencari cucu di mana ada
Nenek ku kawin dengan anak raja
.
.
.
.
.
.
.
.


Hanin : Apa kita nak buat malam ni ya nafis???
Nafis : Ntah la hanin..Emm apa kata kita kenakan "alan". Dah tau kita boring dok dalam rumah bukannya "alan" nak bawa kita pi jalan2 kat luar pun. Walaupun malam tapi ada lampu juga kan.
Hanin : Haa....betol2. Setuju sangat2. Tak pun kita teriak kuat2 biar "alam" pening kepala jaga kita malam ni..muhahaha
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Cara duduk bakal2 pemimpin....hehehe
.
.
.
.
.
.
.
.

RINDU HANIN DAN NAFIS....love both of u...muah...



p/s : "Alam" atau "Alan" tu adalah nama timangan aku pada budak dua orang ni. Hanin panggil aku "alam" dan nafis lak "alan" yang bermaksud alang atau mak lang. Nak buat macam mana pelat budak2 kecik katakan..hehe

Friday, August 6, 2010

Pegawai Kastam


SENYUM : Pegawai kastam tersenyum riang apabila beg yang dicari telah dijumpai. lalalala.. ( p/s : punya la seronok cik pegawai kita ni dapat jumpa beg....sampai kasut dia tertanggal sebelah pun dia tak sedar...hehe )
.
.
.
.
.
.
.


SELONGKAR : Pegawai kastam ini sedang memeriksa beg yang dijumpai...serius
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


AKHIRNYA : Beg yang dijumpai telah dapat diselongkar oleh partner pegawai kastam tadi yang juga selaku pegawai kastam. ( p/s : cuaca panas sikit time ni sebab tu pegawai ni x pakai baju lagipun memang tabiat dia tak suka pakai baju..just pampers je...hehe )
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Pegawai2 kastam ini memang sentiasa dan selalu ada kat rumah aku. Nasib baik baru dua orang dan hujung tahun ni bakal masuk 3 orang. Habis pegawai2 tu selongkar barang2 yang ada kat rumah aku dan kakak. Barang yang paling dorang suka selongkar adalah beg. Tak kira la beg apa pun janji beg yang berzip. Kalau tak berzip dorang kata tak best nak "buat kerja" selongkar2 ni.

Wednesday, August 4, 2010

Kesibukan melanda lagi

Lamanya aku tak bercerita dalam blog aku nih. Bukan mengulor atau malas tapi kesibukan membuat aku supaya tidak berblog. Lagipun aku ni masih terkena wabak FB. Kalau aku buka blog aku juga akan buka FB. Confirm lama aku berhadapan kat laptop aku ni bermain FB dan confirm juga la aku tidak baca buku. Memang berpenyakit la FB ni pada manusia. BAHAYA ooo...hehe..Aku tahu korang pun ada FB juga dan confirm korang pun demam FB macam aku. Sekarang ni aku ada banyak assigment yang kena buat dan banyak program yang aku involved. Penat sangat. Apa pun sekarang ni aku tengah cuba untuk tingkatkan pointer aku. Aku nak kejar cita-cita dan harapan aku dan keluarga. I hope i can do it. All the best to me. Ok la aku nak gi kelas. Hari ni kelas aku sampai malam. Tatata semua...

I love you mom!