Thursday, October 22, 2009

Bila kaki ku tersepit

video

Bila kaki ku tersepit...aku malu x terkata..sbb salah ku jugak..xdak pun org suruh aku p dok kat penyidai tu..kan kaki aku dah tersepit..huhuuhu..

p/s : nafis..nafis..ape la anak mak lang nih..

Zafran yang kaki jalan

video

Ni sorg lagi buah hati koi. Si pengarang jantung intan belian la kononnya. Hehe. Nafis zafran merangkap anak buah @ anak koi @ sepupu hanin. Gambar ni dirakam masa dia baru2 bleh jalan tp sekarang dah boleh berlari dah. Mcm ni la dia kat rumah mahupun di luar. Berjalan je. Ke sana sini. Mmg x reti nak dok seminit. Mulut tu pot pet je. Xtau pe benda yg dia ckp. Ringan mulut katakan ( mcm abah dan ummi dia juga). Dari pagi sampai ke malam mcm tu la dia. Berjalan sambil mulut pot pet..Makan pun nak berjalan juga. Kdg2 sampai letih koi tgk dia sbb dia asyik berjalan je. X reti2 nak dok. Agak2nya kalu pasang meter, dah berapa langkah dia berjalan ye. ehehe..

Hanin marah mak tok ?????


video

Rakaman ni masa on the way koi, mak, adik, kakak sulong dan abg long ku nak ke perlis. Kitorg nak p beraya kat umah sdara. Sebenarnya koi saja je nak rakaman gambar hanin ni tp bila byk2 kali koi tgk. Baru koi perasaan. Masa ni hanin tgh membebel dan marahkan mak tok dia. Hanin marah mak tok ??? Macam ni la dia bila marah. Bila dia nak sst benda tu tp x dapat atau dirampas org. Kuakuakua..Kalu nak tau dia marah kenapa. Cuba tgk part mana dan kenapa dia bebel dan marah.

p/s : abaikan suara2 latar tu ye..hehe

Tuesday, October 20, 2009

Seperti Pelangi



video


Seperti pelangi
Cintamu di hatiku
Walau indah kurasa
Kau tak mungkin di sini
Di sisiku

Andai di hatimu
Hanya aku cintamu
Melukiskan inginku
Walau kini ku mengerti
Kau bukan untukku

Harusnya ku tak pernah mencintamu
Walaupun semuanya indah
Kau yang tak mungkin kumiliki
Seperti pelangi ku hanya bisa menatapmu

Tak seindah mimpi
Tanpamu di sisiku
Semua hilang dan pergi
Hanya rindu yang kurasa
Hancurkan hatiku

Ingin ku melupakanmu
Namun selalu kurindu
Tak ingin kusesali
Walau selalu di hatiku

song by DYGTA

tuhan berikan aku cinta

video

Walau aku senyum bukan berarti
Aku selalu bahagia dalam hari
Ada yang tak ada di hati ini
Di jiwa ini
Hampa...

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terangMu
Biarkan lah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halalMu
Tuhan beri aku cinta...

Ku bertemu sang adam di simpang hidupku
Mungkin akan ada cerita cinta
Namun ada saja cobaan hidup
Seakan aku hina

Tuhan berikanlah aku cinta
Untuk temaniku dalam sepi
Tangkap aku dalam terangMu
Biarkan lah aku punya cinta

Tuhan berikanlah aku cinta
Aku juga berhak bahagia
Berikan restu dan halalMu
Tuhan beri aku cinta...

song by - ayushita

Thursday, October 15, 2009

Cara2 minta susu

video

Ni la cara2 si montel hanin minta susu dgn koi. Hari tu masa balik kampung. Mama dia tinggalkan dia kat koi. Mama dia nak p shopping sakan kat langkawi. 1 hari la juga dia dok dgn koi. Sampai koi terpaksa cancel rancangan nak p beraya kat rumah kengkawan. Huuhu..sory ye mariah. Ok..koi nak melencong sikit. Nak cerita bab mariah ni dulu. Mariah ni kawan koi. dari tadika sampai sekolah menengah. Semuanya sama. Sekolah sama kelas pun sama. Kami 1 kelas bermula dari tadika dan darjah 3 sampai la sekolah menengah. Kecuali bila masuk u ni dah lain sikit sbb dia sambung belajar tp koi bekerja. Tapi kami tetap still kontek. Kami bermula kawan rapat dari tingkatan 4. Yg sebelum2 tu rapat tp kurg sikit. Hehehe. Byk pkr dikongsi bersama. Dan dia adalah salah seorg kawan yang rapat dgn koi. Dalam hidup koi ada 2 org kawan yg rapat dan boleh koi bercerita. Salah seorg adalah dia dan sorg lagi jauh nunnnn di sabah. Hehe..dia merantau disana.

Ok mai kita masuk bab si kecik hanin. Adoi..ni la cara hanin nak bermanja. Merengek nak susu..orang baru bangun tido katakan..tambah pulak bila x dilayan. geram btol bila tgk pipi dia. Montel.

p/s : kepada abang long ku..macam mana perjanjian kita??? jadi ke tidak nih???

Thursday, October 8, 2009

Gaya Ummu Hanin

video

Ni salah sorg dari anak buah koi. Ummu Hanin. Mcm ni la perangai dia. Manja. Time ni masa raya baru-baru ni. Tp sekarang dah boleh jalan. X lama lagi boleh la kejar zafran plak. Tengak la gaya dia bila minum susu. Kalu time tidoq tu x payah nak ckap la. Macam2 gaya. Kalu boleh 1 katil tu dia nak control. Hehehe..

video

Yang ni plak gelagat dia dalam kereta. Mcm ni la. Lasak. Sekejap kebelakang dan kedepan. Adoi ponat tgk dia. Pastu bila panggil nama dia. Dia hanya tau sebut " taa ". Mungkin " ya " bagi dia kot. Hehe

Anak koi yang semakin membesar

Ni la anak koi. Anak angkat koi..anak sendirik xda lagi..single lagi uuu..hehehe. Baru ni p rumah kak la ( kakak kepada kak mas). Lama btol x jumpe kak mas and famili. Rindu btol kat syafira tu ( anak angkat koi ). Dah besar dah dia. Sekarang ni tengah belajar nak merangkak. Dah pandai ketawa dan bercakap lagi ( cakap budak2 la ). Lincah sikit dia skang ni. Dulu malam2 kalau time tidor. Koi selalu peluk dia. Nyenyak btol dia tidor. Yela ada org dok qham ( peluk ) dia. Tapi sekarang ni..jangan harap la. Peluk sikit je dah x boleh. Lasak btol dia bila tido. Pernah sekali tu hampir2 jatuh katil. Benjol la juga kepala dia sbb terhantuk kat besi katil. Nasib baik koi dengan kak mas terjaga. Kalu x..xtau la pa nak jadi. Ape la anak mama ni...huhu..

Syafira yg semakin lincah.


Ni muke org kena kacau time nak tido. Sape lagi kalau bukan mama dia yg kacau. Hehe...
p/s : 12hb Okt ni genap la syafira berumur 7bln

Friday, October 2, 2009

Kesepian

ku rindu disayangi
sepenuh hati
sedalam cintaku
setulus hatiku

ku ingin memiliki
kekasih hati
tanpa air mata
tanpa kesalahan

bukan cinta
yang melukai diriku
dan meninggalkan hidupku lagi

tolonglah aku
dari kehampaan ini
selamatkan cintaku
dari hancurnya hatiku
hempaskan kesendirian
yang tak pernah berakhir

bebaskan aku
dari keadaan ini
sempurnakan hidupku
dari rapuhnya jiwaku

adakah seseorang
yang melepaskanku
dari kesepian ini

p/s : by DYGTA