Monday, March 16, 2009

Makan2 di Menara Alor Setar

Baru ni koi balik kampung. Naik flight u tau. Hehe. Ala kebetulan ada tambang murah airasia. Dari kl ke alor star dalam RM48.20 je. Ok la tu. Lebih kurang tambang bas je. Balik dari kedah koi naik bas la. Mahal weh. Dlm seratus lebih totalnya. Koi balik sbb dah berjanji dgn mak koi sebulan sekali koi mesti balik kampung. Selain tu, koi nak sambut besday mak koi ( 9hb Mac ) dan juga anak kesayangan ( 8hb Mac ) koi tu. Nafis zafran. Tahun ni special sikit la sambut besday sbb dua orang. Kami sambut kat menara alor star. Sblm ni mak koi teringin nak try makan kat situ. Kakak kedua koi plak nak sambut anniversary kawin dia kat situ dulu tp x jadi sbb tmpat penuh. Padan la tempat tu penuh pun sbb dia tipu mak koi. Dia x cakap btol bila mak koi tanya sbb takut mak koi nak join sekali memandangkan keinginan yang sama. Iaitu makan kat restoran berputar di menara alor star. Balasan la tu. Haha.

Jadi, malam tu koi cadangkan makan kat situ la. Bajet kos sama2 kongsi kecuali mak koi la. Kakak koi yang sulung x join sekali sbb ada urusan yang " lebih penting ". Agaknya la. Ntah la. Malam tu kitorg pesan makanan steambot. Koi dah pernah makan. Famili koi je belum. Ok la tu. Kalu nak makan kat situ, rasanya better pagi ramai2 sbb jimat sikit. 5 org makan utk 2 hidangan pun dah bungkus bawa balik. Banyak!! Mungkin restoran kat situ mcm tmpt standard ( mungkin bagi kawasan bandar yg sedang nak maju ), jadi x ramai la yg pegi kat situ. Mengikut kata pelayan tu, kadang2 ramai pelanggan, kadang2 kurang dan ada juga kadang2 xda lansung pelanggan yang p situ. Dari segi harga, boleh la kalau setakat nak makan sekali sekala. Kalau hari2 mau pokai.

Tahun ni untuk anak kesayangan koi tu, koi bagi hadiah buku. Anak koi yang sorg lagi pun dapat juga. Walaupun besday dia lambat lagi. Bagi koi semuanya perlu sama rata. Xda yang kurg dan xda yang lebih. Sama ja. Begitu juga pada anak2 koi nanti. Untk mak kesayangan koi, koi bagi kain batik kat dia. Bukan kain batik pakai la. Kain batik utk dibuat baju. Harganya perlu dirahsiakan. Hehe. Bukan apa, itu niat koi nak bagi pada mak koi.

Dinasihatkan, sebelum nak p makan kat situ, sebaik2nya buat la tempahan dulu supaya senang. Xde la nak tunggu lama2 kat restoran tu. No. telefon resteron tu bleh la buka laman web menara alor setar.


Selepas kekenyangan. Errkkk!!! Opps, sorry. hehe

Happy besday to nafis zafran. Nafis with his father

Kat sini pun nak praktis jalan juga ke sayang ?

Happy besday my mom. Akhirnya dapat juga makan kat restoran berputar ye.

Ni adik koi.

X senonohnya koi. Makanan penuh mulut pun sempat lagi nak berposing. Hehee

Steambot. Ini baru 1 hidangan. Tu pun dah x larat nak habiskan. Byk sangat. Tp sedap la.

Ceduk mak ceduk..

Masa ni tengah tunggu hidangan sampai.

Ala..sayang mak lang. Suka la dia sambut besday dgn mak tok dia.

1 comment:

mamaHanin said...

amboii.. mak cik oii.. urusan lebih penting tu memang yer lahh.. ""anak aku mau tidoqq maa..."".. nanti dia bukak speaker sapa pun tak leh nak makan dgn senang hati...